PERONLIGHET

En intelligent, kraftfull och aktiv katt med pondus!

Vi kan nog vara överens om att bengal kattungar är otroligt söta och vuxna bengaler otroligt vackra och häftiga i sitt slag.  Är bengalen rätt personlighet för dig och din familj/livsstil? 


Om man går i tankarna om att köpa en bengal kan det vara viktigt att veta lite om dess personlighet och temperament. 

Wild Line a.k.a Nila.jpg
 

VARFÖR HAR BENGALEN EN ANORLUNDA PERONLIGET?

Man får inte glömma att denna hybrid är en korsning mellan en tamkatt och en vild Asiatisk leopardkatt som lämnat flera personlighetsdrag till bengalen. 

Men för det skall ma inte vara tveksam över denna fantastiska ras. En väldigt tacksam egenskap från sina förfäder är tillgivenhet, en fördel då bengalen är mycket katt i en liten kropp. 

HUR ÄR BENGALENS PERONLIGHET EGENTLIGEN?

Bengalen är en väldigt aktiv och intelligent ras som är lättlärda och arbetsvillig. En naturlig jägare som älskar att klättra, utmana sig själv och andra. Bengalen är väldigt social och älskar att vara med i allt man gör. En katt som är tillgiven, tillför massor med kärlek, skratt och gråa strån. Denna ras vill inte vara ensam, men vem vill det?

HUR ÄR BENGALEN MED BARN OCH
ANDRA DJUR?

Bengalen trivs väldigt bra med barn eftersom den är otroligt lekfull och söker uppmärksamhet, lika så med andra djur är bengalen väldigt social och nyfiken. Lever man ensam och önskar en bengal i sitt liv men inte kan tillgodose dess sociala och aktiva behov är rådet att skaffa tvåbengaler. 

Glöm inte att bengalen har naturlig jaktlust och bör inte lämnas ensam med gnagare, fåglar och andra bytesdjur. 

 

HAR ALLA BENGALER BRA KARAKTÄR?

Svaret är nej, alla bengaler har tyvärr inte trevlig karaktär. Personlighetsdragen varierar från katt till katt där av vikten att välja rätt uppfödare som fokuserar på att avla fram stabila och trevliga katter.

TYCKER BENGALEN OM ATT VARA UTOMHUS?

Ingen indevid bör vara "instängd" hela sitt liv. Att vara utomhus stärker Bengalens naturliga sinnen och instinkter. Frihet, frisk luft, fysisk och psykisk stimulans är enligt oss ett lyckligare liv helt klart. 

- Livet utomhus är underbart på många sätt och vis, ta det inte ifrån bengalen utan uppmuntra istället till ett härligare liv. 

H

Bengalen