RAS INFORMATION

Bengalkattens Ursprung

Bengal katten är en hybridkatt vill säga en korsning mellan tamkatt och den vilda (ALC- katten) Asiatisk leopard katt, Prionaliurus Bengalensis. ALC- katten är en vild leopardkatt som finns i Asien, mer specifikt Bengal- regionen. Denna fusion är helt fantastisk på många sätt och vis. En mini- leopard med vild look och exotiskt mönster tillsammans med ett hanterbart temperament. En katt utöver det vanliga helt enkelt.

Outdoor_Tabby_Cat_–_Diary_of_Dennis.png

DOMESTICERAD KATT +

Huskatt

The_Elusive_Leopard_Cat_-_EcoFriendly_Coffee_edited.jpg

ASIATISK LEOPARD KATT =

ALC - katt

Wild Line´s Sobra_edited.jpg

BENGAL KATT

"Tam vildkatt"

 

BENGALENS PÄLS

En av de första man lägger märket till hos Bengalen är den extraordinära pälsen och dess exotiska look från förfäderna. När man känner på en Bengal- katt så är pälsen len som finaste silke och ger en känsla av lyx.

Wild Line W Voss_edited.jpg
 

VAD ÄR GLITTER?

Ofta i Bengalens päls finns flertal ihåliga strån som saknar pigmentering, när solljuset/ljus träffar dessa strån skapas magi, pälsen glittrar. Bengaler med bruna toner upplevs guld- skimmer och snö bengaler med vita toner upplevs silver- skimmer.

 

VAD ÄR "FUZZY"?

När kattungen är mellan 4-6 veckor gamla kan pälsen förändras och underullen blir längre, ruffsig och även upplevas sträv. Denna häftiga egenskap kommer från de vilda förfäderna och funderar som ett kamouflage för rovdjur. Denna förändring i pälsen försvinner oftast mellan 5-8 månader ålder och övergår till en silkeslen päls med tydligare mönster och färg.

File_Prionailurus_bengalensis_in_Taiwan_01_jpg_-_Wikimedia_Commons.png
 

ÄR BENGALEN ALLERGIVÄNLIGA?

Nej, bengalen är inte mer allergivänliga än andra raser tyvärr. Vid osäkerhet besök en uppfödare för att se om reaktion uppstår. Många upplever sig mer toleranta mot Bengalen.

BENGALENS 
LIVSLÄNGD?

Bengalen är en generellt frisk kattras med en genomsnittlig livslängd mellan 14-16 års ålder.

BENGALENS
STORLEK

Denna hybrid ses som en mellanstor till stor kattras. I vuxen ålder kan en hane väga mellan 6-9 kg och en hona 3-6 kg.